miercuri, 9 iulie 2008

Scoala de Media - UAPR - RASPUNSURI LA CELE MAI FRECVENTE INTREBARI

Q1. De ce a fost nevoie sa se infiinteze Scoala de media ?
A1. O lipsa deja cronica de personal bine informat, bine educat si orientat catre a genera plusvaloare se resimte in departamentele de cercetare ale statiilor TV, firmele care folosesc media pentru publicitate ( research, strategy, planning, scheduling, buying, monitoring etc ) si clientii de publicitate.


Q2. Ce cauze stau la baza lipsei de personal calificat in domeniul planificarii, strategiei si cercetarii de media ?
A2. Cauzele principale ale acestui fenomen sunt : concurenta acerba, cresterea economica accelerata, integrarea Romaniei in UE, fenomenul de brain-drain etc


Q3. In ce consta continutul cursurilor organizate de Scoala de media ?
A3. In Scoala de media se vor organiza doua cursuri principale : BASIC KNOWLEDGE, care se adreseaza incepatorilor , respectiv TOWARDS EXCELLENCE, care se adreseaza angajatilor firmelor de profil. Printre prelegerile si activitatile practice care definesc continutul acestor cursuri figureaza : marketing, cercetare de piata, mass-media, planificare si strategie de media, administrarea conturilor de publicitate, prezentarea studiilor de audienta de TV, radio, presa scrisa, internet si a softurilor de utilizare a acestora etc


Q4. Frecventarea cursurilor Scolii de media presupune prezenta permanenta, sau cursantii pot sa fie angajati sau sa studieze in parallel ?
A4. Cursurile dureaza 3 luni, iar activitatile au loc din doua in doua saptamani, alternativ Vineri + Sambata, respectiv Sambata, cate 6 ore pe zi. Ca atare, cursantii
vor avea posibilitatea sa urmeze cursurile Scolii in parallel cu universitatea sau cu serviciul.


Q5. Cine preda la Scoala de media ?
A5. Consiliul Director al Scolii de media a selectionat de curand profesorii Scolii, printre care se afla : Paul Markovits ( Vodafone ), Andrei Musetescu ( TNS – Taylor Nelson ), Razvan Varabiescu, Octav Popescu ( Initiative Media ), Andi Dumitrescu ( GfK ), Liliana Mihailescu ( TNS Media Research ) etc.


Q6. Cat costa sa participi la cursuri ?
A6. Taxa de inscriere este de 1200 EURO pentru BASIC KNOWLEDGE, respective de 1600 EURO pentru TOWARDS EXCELLENCE.


Q7. Cine organizeaza Scoala de media ?

A7. Scoala de media se organizeaza de catre Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania ( UAPR ) si Asociatia Romana pentru Masurarea Audientelor ( ARMA ), cu sprijinul IAA, ARA si BRAT.


Q8. Exista facilitati pentru acoperirea costurilor ?
A8. La inscriere, cursantii care nu lucreaza in industria de media si comunicare vor primi lista organizatiilor membre ale UAPR si ARMA, ca sa se adreseze acestora, in vederea obtinerii de burse de studiu, care pot acoperi taxele scolare.


Q9. Care este numarul de cursanti care pot participa la cursurile Scolii de media ?

A9. Practic Scoala de media poate pregati maximum 200 de cursanti pe an, in cursuri care dureaza 3 luni fiecare, avand maximum 25 de cursanti simultan in sala de curs, pentru a reusi sa conferim cursurilor atat un inalt nivel teoretic, cat, mai ales, un caracter pronuntat aplicativ.


Q10. Cand incep cursurile primului curs de specializare ?
A10. Asa cum ne-am propus de la inceputul acestui proiect, dorim sa incepem primul curs la data de 27 septembrie a.c.. Inscrierile, atat pentru cursul BASIC KNOWLEDGE, cat si pentru TOWARDS EXCELLENCE, incep la data 20 iunie a.c. si continua pana la 20 septembrie a.c.. Pentru cursurile prevazute in anul 2009 inscrierile incep la data de 20 octombrie a.c. si continua pana la data de 20 decembrie a.c.. Societatile comerciale care doresc sa rezerve integral un curs in anul 2009 pentru 25 de angajati proprii trebuie sa anunte Scoala de media pana la data de 20 octombrie a.c.


Q11. Care este scopul campaniei de comunicare privind Scoala de media ?
A11. UAPR si ARMA doresc sa prezinte publicului continutul cursurilor de specializare si obiectivele urmarite de industria de media si comunicare prin crearea acestei Scoli, atragand tineri capabili catre industrie.


Q12. De ce CNA a avizat pozitiv difuzarea comunicarii privind cursurile de specializare peste timpul alocat ( 12 min ) publicitatii ?
A12. Cursurile vin in intampinarea nevoilor industriei de media si comunicare in ansamblul ei si, fara indoiala ca rezolvarea problemelor de personal va avea un impact major asupra calitatii programelor vizionate ( ascultate ) de publicul larg. De aceea, credem ca autoritatile au apreciat ca aceasta initiativa are caracter de utilitate publica. De altfel, CNA desfasoara o colaborare costanta cu NGO-urile care activeaza in acest domeniu ( IAA, UAPR, RAC, ARMA ), se informeaza sistematic privind proiectele
acestora si, de la caz la caz, acorda sprijin unor initiative.

Niciun comentariu: