luni, 7 iulie 2008

IAA România, UAPR şi ARRP îşi unesc forţele pentru a sprijini proiectul Brandul de Turism al României



International Advertising Association – IAA România”, „Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice” şi „Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România” anunţă, în premieră, semnarea unui protocol cu „Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi profesii liberale – Direcţia generală de Promovare turistică”.

Protocolul prevede oferirea de consultanţă în vederea pregătirii caietului de sarcini pentru licitaţia internaţională „Brandul de turism al Romaniei”, licitaţie ce va avea loc în toamna acestui an.

Este pentru prima oară în România când cele mai importante asociaţii din industria de comunicare se reunesc pentru a participa la un proiect de o asemenea anvergură. Crearea unei imagini pozitive a României, ca destinaţie turistică, prin definirea şi promovarea brandului turistic naţional este esenţială pentru ţara noastră.

"Apreciem iniţiativa guvernului de a aloca 75 de milioane euro pentru promovarea României. Este un buget consistent care permite României să lucreze cu cele mai bune agenţii de comunicare din lume. Pentru asta, trebuie să ştim ce şi cum să cerem. Sunt convins că cei 6 profesionişti de elită desemnaţi vor contribui considerabil la ridicarea ştachetei profesionale a caietului de sarcini. În numele IAA le mulţumesc pentru timpul şi energia lor pe care o vor investi pentru imaginea României", a declarat Felix Tătaru, Preşedinte IAA România.

“Asocierea celor 3 organizaţii profesionale ale industriei de marketing şi comunicare din România pentru realizarea unui proiect comun reprezintă un act de maturitate pentru piaţa din România. Avem toată deschiderea pentru astfel de colaborări indiferent de proiect. În acelaşi timp salut deschiderea Ministerului Turismului de a ne contacta pentru colaborarea în acest proiect – semn clar de transparentizare şi profesionalizare, ceea ce dă o şansă în plus reuşitei acestui proiect extrem de important,” a declarat Ştefan Iordache, Preşedinte UAPR.

"Veştii bune - faptul că există un asemenea proiect - trebuie să i se răspundă fericit, printr-un rezultat pe care îl aşteptăm de prea multă vreme. Totodată, asocierea celor trei organizaţii - IAA, UAPR şi ARRP - sper să fie de bun augur, fie şi pentru această primă faza doar, de stabilire a criteriilor. Oamenii, deopotrivă beneficiari şi posibili prestatori, sunt sceptici referitor la 'viaţa' unui nou proiect de branding pe turism. Dar hai să fim mai optimişti, având în vedere că abia se naşte turismul românesc, la mai bine de 15 ani de când discutăm despre o identitate integrată a României," a declarat Rareş Petrişor, Preşedintele ARRP.

Comitetul de lucru pentru scrierea caietului de sarcini este format din 2 reprezentanţi din partea fiecărei organizaţii menţionate mai sus.

Astfel, domnii Mihai Ghyka şi Eusediu Margasoiu vor reprezenta IAA România, de la UAPR – dna Diana Flutur şi dl. Peter Jansen şi de la ARRP – dna Corina Vinţan şi dna Adina Costache vor lucra timp de mai bine de o lună pentru definitivarea părţii tehnice din caietul de sarcini ce va sta la baza licitaţiei internaţionale organizată de minister.

Construirea şi promovarea brandului turistic al României reprezintă unul dintre principalele proiecte ale „Ministerului pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale” pentru perioada 2007-2013, cu finanţare din fondurile structurale.

Extra Info:
International Advertising Association- IAA Romania este un parteneriat strategic unic, care apară interesele comune ale tuturor disciplinelor din întregul spectru al comunicărilor de marketing – de la agenţii de publicitate până la companii mass-media, agenţii şi firme de marketing direct, cât şi ale practicanţilor individuali. În prezent, IAA România reprezintă interesele a peste 160 de companii din industria de marketing şi comunicare

La cel de al 41-lea Congres Mondial IAA, care a avut loc la Washington, D.C, filiala IAA România a fost recunoscută ca fiind cea mai activă şi creativă filială din lume şi a primit premiul Golden Tulip pentru Excelenţă în întreaga activitate.

UAPR (Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România) este o asociaţie fondată în anul 2000, care are ca obiective apărarea intereselor agenţiilor de publicitate, iniţierea şi susţinerea proiectelor relevante pentru întreaga industrie şi creşterea standardelor profesionale. UAPR reuneşte 50 de membri, agenţii de publicitate şi media. De la înfiinţare, UAPR este parte a EACA - European Association of Communication Agencies.

Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice (ARRP) este o organizaţie non-profit care funcţionează din iunie 1995. Din momentul constituirii şi până în prezent, ARRP a reprezentat principalul for de dezbatere a problemelor specifice profesiei de specialist în Relaţii Publice în România. De asemenea, Asociaţia a fost o platforma de schimburi de experienţă şi de reprezentare a comunicatorilor români în organizaţiile internaţionale la care ARRP e afiliată.

Niciun comentariu: