marți, 8 iulie 2008

Recomandare carte: Marketing direct



Autor: Drayton Bird

Scrisă în 1982, Marketing direct pe înţelesul tuturor a ajuns în prezent la a cincea editie şi a fost tradusă în 14 limbi.

Pentru mulţi ani, Marketing direct pe înţelesul tuturor s-a bucurat de o reputaţie de neegalat, fiind cartea autoritară, iar mai tarziu un mini-institut. Cartea a fost publicată pentru prima oară în anul 1982. Ediţia de faţă include recomandări detaliate despre utilizarea internetului ca instrument al marketingului direct.

În stilul său caracteristic, Drayton Bird oferă un ghid practic, dar în acelaşi timp relaxant, despre complexitatea marketingului direct.

Marketingul direct pe înţelesul tuturor este ambalat împreună cu studii de caz internaţionale care exemplifică modul în care companii din întreaga lume au implementat ideile autorului şi acoperă o gamă vastă de strategii necesare pentru o campanie de succes. Printre subiectele acoperite se numără:

rolul departamentului de marketing;
cum să câştigi şi să păstrezi clienţii;
cum să îţi atingi obiectivele şi să evaluezi rezultatele;
ce ar trebui să vinzi;
cum să poziţionezi produsele mai eficient;
cum să îţi alegi agenţia – şi cum să te descurci pe cont propriu;
internetul – noul instrument al marketingului direct.
Marketing direct pe înţelesul tuturor este fără discuţie o lectură obligatorie pentru toţi cei care lucrează în vânzări şi publicitate, dar şi pentru studenţii la marketing.

„Drayton Bird ştie mai multe despre marketingul direct decât oricine altcineva în lume. Cartea lui pe această temă este aur curat. Citiţi-o şi recitiţi-o. Conţine cunoştinţe pe care le acumulezi într-o viaţă întreagă.”

David Ogilvy


Despre Autor
În anul 2005, The Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie, l-a desemnat pe Drayton una din primele 50 de personalităţi la nivel internaţional care au creat marketingul modern. Lista îi mai include şi pe Philip Kotler, Tom Peters sau Theodore Levitt.

Drayton a ţinut conferinţe în peste 40 de ţări şi la multe Şcoli şi Universităţi Economice din întreaga lume, inclusiv The London Business School, Greenwich Business School, Columbia University, INSEAD, Michigan State University, Manchester University.

Printre altele, Drayton Bird a participat la traininguri pentru Australia Post, HSBC, Mercedes-Benz, Toyota, American Express, British Telecom, Xerox, IBM, Microsoft, The Reader's Digest, Virgin, Leo Burnett, Y&R, JWT, O&M, Lloyds Bank, Ford, Visa, McKinsey & Partners, Unilever, Price Waterhouse, Cap Gemini Consulting, Procter&Gamble, Nestle şi British Airways.

Înainte de activităţile sale din prezent, Drayton a fost membru în Consiliul de Administraţie al grupului Ogilvy şi vice-preşedinte şi director de creaţie al Ogilvy&Mather Direct, la nivel internaţional. El a fondat cinci agenţii şi deţine acţiuni la mai multe companii, toate din domeniul marketingului.

Revista Campaign l-a declarat unul din cei 50 de factori de influenţă ai publicităţii din Marea Britanie în ultimii 25 de ani. Revista Direct Response este de părere că Drayton Bird „a avut asupra marketingului direct din Regatul Unit un impact foarte greu de egalat de o altă persoană în viitor”.

Institutul Britanic pentru Marketing Direct l-a numit unul din primii şase Tovarăşi de Onoare ai anului 1995 şi Educatorul Anului 1997. În anul 2000, Asociaţia pentru Marketing Direct l-a inclus în Holul de Onoare. În 2003, majoritatea participanţilor la un sondaj despre precizia în marketing l-au plasat pe primul loc, ca lider al personalităţilor din marketingul direct din ultimii 15 ani.

Preţ: 65 lei (62,00 lei la comandă on-line)
ISBN: 978-973-88365-4-9
Editura Publica

Niciun comentariu: