vineri, 4 iulie 2008

James Grunig, cel mai important cercetător în domeniul relaţiilor publice, vorbeşte la PR Week 2008

James Grunig, cel mai important cercetător în domeniul relaţiilor publice, vorbeşte la PR Week 2008

Invitatul de onoare al celei de-a şasea ediţii a Romanian PR Week este James Grunig, Profesor Emeritus în cadrul Universităţii Maryland. Grunig va susţine o conferinţă la congresul internaţional PR Week în data de 30 septembrie şi va prezida jurizarea competiţiei Romanian PR Award, cel mai important eveniment de recunoaştere a excelenţei în domeniul comunicării din România.

Grunig este autorul teoriei excelenţei în Relaţii Publice, fiind unul dintre cei mai importanţi creatori de construcţii teoretice în domeniul PR. Teoria excelenţei susţine că, pentru o organizaţie, comunicarea are valoare deosebită, deoarece permite construirea de relaţii solide cu publicurile ei strategice. Teoria a fost dezvoltată de un grup de cercetători de la Universitatea Maryland, coordonaţi de Grunig, şi s-a concretizat în două titluri de referinţă în orice bibliografie ştiinţifică din domeniul PR: Excellence in Public Relations and Communication Management (J.E. Grunig, 1992) şi Excellent Public Relations and Effective Organisations: A Study of Communication Management in Three Countries (L.A. Grunig, J.E. Grunig, D.M. Dxozier, 2002).

Grunig este primul câştigător al premiului "Pathfinder Award for Excellence in Academic Research on Public Relations", oferit de Institute for Public Relations în 1984 pentru întreaga sa activitate de cercetare. În 1989, eforturile sale de au fost răsplătite şi de către Societatea Nord-Americană de PR, când Grunig a obţinut distincţia "Outstanding Educator Award". În 1992, fundaţia PRSA i-a acordat premiul "Jackson, Jackson & Wagner Award" pentru cercetare în domeniul ştiinţelor comportamentale. În 2005, a primit cea mai înaltă disticţie a Institute for Public Relations, "The Alexander Hamilton Medal", pentru contribuţia sa la profesionalizarea domeniului PR.

Într-un discurs ţinut cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Institute for Public Relations, James Grunig declara: "Consider că domeniul relaţiilor publice se găseşte într-o acută nevoie de conceptualizare, de gândire teoretică. Este nevoie de cercetare pentru a înţelege ce sunt relaţiile publice, ce aduce acest domeniu organizaţiilor şi societăţii, care sunt valorile centrale ale domeniului."

Grunig este adeptul simetriei în orice formă de comunicare. "Excelenţa în relaţii publice presupune simetrie. Principiul comunicării simetrice reprezintă strategia de comunicare cea mai eficace în construirea pe termen lung a unei relaţii bilaterale între o organizaţie şi publicurile ei strategice".

Cea de-a 6-a ediţie a Romanian PR Week va avea loc la JW Marriott, în perioada 30 septembrie - 3 octombrie 2008. Detalii pe www.praward.ro

Parteneri şi sponsori
Evenimentele PR Week sunt susţinute de Institute for Public Relations, Vodafone Romania, sponsor fondator, de sponsorii Pfizer, Alexandrion Group, BRD Groupe Societe Generale, InBev Romania, Grafica & Tipar, MOL Romania, Media Image, Netbridge, Metromind, Mastermind Communications şi de partenerii media: Money Channel, Cotidianul, Business Standard, Money Express, Revista Cariere, Markmedia.ro, Wall-Street si Comunicatemedia.ro.

Despre organizator
Forum for International Communications este o organizaţie non-guvernamentală care cultivă în mediul comunicatorilor profesionişti standardele etice şi de performanţă ale profesiei de relaţii publice. Din 2003, fundaţia organizează Romanian PR Award, impus drept cel mai important eveniment de recunoaştere a excelenţei în domeniul comunicării de afaceri din România. În martie 2006, fundaţia a iniţiat programul CSR Romania cu scopul de a promova bunele practici în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste.

Niciun comentariu: