miercuri, 9 iulie 2008

Au inceput inscrierile la Scoala de Media - UAPR -ARMA



Stefan Iordache - Presedinte UAPR, anunta inceperea inscrierilor la Scoala de Media!

Cursurile Scolii de media vin in intampinarea nevoilor pietii si solutioneaza de o maniera coerenta problema pregatirii la inalte standarde calitative a personalului necesar departamentelor de cercetare / planificare ale statiilor TV, clientilor de publicitate, precum si agentiilor de media si / sau publicitate ( specializate in media – research, strategie, planificare, scheduling, buying, monitorizare etc ).

Scoala de media este organizata de Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania ( UAPR ) si de Asociatia Romana pentru Masurarea Audientelor ( ARMA ), cu sprijinul filialei romane a International Advertising Association ( IAA ), a Biroului Roman pentru Auditarea Tirajelor (BRAT ) si a Asociatiei pentru Radio-Audiente ( ARA ).



Practic toate organizatiile profesionale implicate in mass-media ca vehicule de publicitate contribuie la implementarea Scolii de media si majoritatea membrilor acestora au cursanti la Scoala, ceeace ii confera acesteia caracterul de instrument - standard al intregii industrii de mass-media , marketing si comunicare.

Scoala de media organizeaza cursuri de maximum 3 luni, cu diferite nivele de complexitate, care initiaza si / sau perfectioneaza personalul viitor si actual al mass-media, al clientilor de publicitate si al agentiilor de specialitate, prin parcurgerea unor discipline cum ar fi : marketing, cercetare de piata, structura si functionarea mass-media, strategie si planificare media, administrarea contului de publicitate (scheduling, ordering, monitoring, reporting, reconciliation, invoicing etc ), deopotriva in plan teoretic, cat si practic. In cadrul cursurilor Basic Knowledge si Towards Excellence se efectueaza practic activitati de cunoastere, cercetare si aplicare a principalelor sisteme de masurare a audientelor / tirajelor existente in Romania (SNMATV, SAR, BRAT, SIT) precum si a numeroase tehnici, procedee si studii de piata, cum ar fi FOCUS.

Un Consiliu Director asigura managementul Scolii de media, iar un Consiliu Stiintific supravegheaza nivelul stiintific si tehnic al prelegerilor si al activitatilor practice ale Scolii. Sediul Scolii de media se afla la sediul ARMA, unde de asigura facilitati de conferinta, calculatoare pentru aplicatii, secretariatul Scolii si logistica aferenta. Scoala de media se finanteaza atat din taxele de studii platite de cursanti si / sau firmele care ii trimit la cursuri, cat si din sponsorizari.

Printre cadrele didactice ale Scolii de media se afla Paul Markovits, Andrei Musetescu, Octav Popescu, Liliana Mihailescu si alti reputati specialisti in mass-media, masurarea audientelor, marketing, cercetare de piata, strategie si planificare de media, managementul organizatiilor de profil. Fiecare curs beneficiaza de prezenta unui specialist dintr-o piata dezvoltata Cursantii au posibilitatea sa se intalneasca cu reprezentanti ai diverselor organizatii implicate, sa viziteze si sa lucreze in statii TV, la clienti si in agentii de media / publicitate pentru proiectele care finalizeaza studiile

Uniunea Agentiilor de Publicitate din România (UAPR) este o organizaţie profesională al cărei rol este să apere şi sa reprezinte agenţiile de publicitate. Boardul UAPR este format din Ştefan Iordache (COO Leo Burnett), ( Adrian Boţan (Regional Creative Director la McCann-Erickson), Adrian Ţuluca (General Manager la Propaganda), Victor Dobre (Director executiv al IAA), Felix Tătaru (Director General al GMP), Cristi Grigorescu (Director de Media la Next Advertising) şi Peter Jansen (Partner la Cohn&Jansen | Ashley&Holmes).

Niciun comentariu: